Skip to content Skip to footer

ANTON ŠTEFANEC

V 90. letu je umrl

ANTON ŠTEFANEC

od Svete Trojice v Slovenskih goricah, nazadnje je prebival v Domu Janka Škrabana v Beltincih

Pogreb bo na pokopališču pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah, v soboto, 24. februarja 2024, ob 11.00 uri.

Žara bo v mrliško vežico položena uro pred pogrebom.

Žalujoči: vsi njegovi!

Težko je pozabiti človeka,
ki ti je bil drag, še težje je izgubiti ga za vedno,
a najtežje je naučiti se živeti brez njega.

3 Vpis v žalno knjigo

 • Edvard Pukšič
  Posted 24 februarja, 2024 at 8:51 dop

  Spoštovani Tone.
  Še zadnjič moj poklon tvoji trdnosti in klenosti, veri v dobro, pravično in pošteno. Vse to si s tvojimi iskrivimi zapisi širil med slovenske bralce in prijatelje enakih vrednot. Marsikomu je tvoje prodorno pisanje in dosledno ravnanje pomagalo odstreti kopreno, ki je zakrivalo, tisto in takšno, kot se je v resnici dogodilo. Vesel sem, da sem kot urednik mnogim tvojim mislim pomagal na poti v javnost.
  Edvard Pukšič, novinar, urednik in sopotnik v kulturi

 • MILAN ZRINSKI
  Posted 22 februarja, 2024 at 2:46 pop

  Toneta Štefaneca, klenega, “zapriseženega Štajerca”, kot je rad povedal o sebi, smo Beltinčani poznali že pred desetletji, ko je veliko storil za naš folklorni festival. Ko je postal pred leti naš sokrajan, smo ga prisrčno sprejeli v naše tedensko omizje pri “Mlinskem kamnu”, prijetnem domačem lokalu, kjer se že dve desetletji zbiramo upokojeni delavci OŠ Beltinci. Žive debate o dnevni tematiki, zgodovini, kulturi, osebnih izzivih, koronskih in zdravstvenih težavah, športu, hudomušna zabavljanja čez Štajerce in Pomurce… Potem, ko so pač
  odhajali vsi po vrsti (za Marjanom Makovcem pred dvema tednoma sva ostala le dva) zaradi bolezni ali smrti, je sedaj odšel še naš “zunanji” član – Tone. Če bi naju lahko še zaznal, bi mu rada rekla: Hvala, Tone, za vse prijetne trenutke z nami, za vse tvoje knjižice in slike, ki si nam jih z zadovoljstvom podarjal, za vsa vesela srečanja s teboj! Za spomin nate pa bova zadnjo rundo tokrat plačala midva – Lajči in Milan, z mislijo znanega Georgesa Santayane:
  “Človeku, ki je izvršil svojo naravno dolžnost, je smrt naravna in dobrodošla kot sen.”

 • Dr. Marjan Toš
  Posted 21 februarja, 2024 at 6:52 pop

  Spoštovani Tone, hvala ti za mnoga dobra dela in za dragocen prispevek k medijski in kulturni podobi Slovenskih goric. Bil se med prepoznavnimi kulturnimi in novinarskimi ambasadorji krajev med Dravo in Muro po letu 1945 in si pustil globoke sledi tudi v slovenski ljubiteljski kulturi. Miren zadnji počitek!

Comments are closed.